Hitta rätt hängmatta för dig

Det är inte fel att ha minst en hängmatta ute i trädgården. Är ni flera i familjen, köp varsin, så slipper ni att slåss om vems tur det är att ligga i den! För det är ju så, att hängmattan, den är ju superbra att ha under sommaren! För att hitta en hängmatta som passar dig och din familj, så kan det vara bra att fundera på vissa saker. Vad för material ska den vara i, ska det vara tyg eller i nät?  Ska den hängas upp i träd, eller föredrar du att ha den i en ställning. På https://hängmatta.se/ kan du hitta flera olika alternativ. 

När du ska välja en hängmatta

När du ska köpa en hängmatta, utgå från den som ska ligga i den. Den bör vara minst 1 meter längre än personen som ska ligga i den. Fundera sedan på om den ska vara smal eller bred. Breda hängmattor är dock oftast de mest bekväma. 

Fundera på var du ska hänga upp din hängmatta. Är det så att du vill att den ska kunna hänga ute hela sommaren oavsett väder, eller är du redo att ta ner och in den om det blir dåligt väder? Kolla även hur den ska tvättas, om det finns behov av det. 

Andra saker att fundera på är hur den ska hängas upp, vad för färg den ska ha och vad för material du vill ha den i. Sedan är det inte fel heller att veta vad du max vill betala för din hängmatta. 

Så tvättar du din hängmatta

Ibland kan det ju vara nödvändigt att behöva tvätta din hängmatta. Hur den tvättas, det beror helt på vad för typ av hängmatta du väljer att ha. Det är nämligen skillnad på om den har en spridare eller inte samt om den är i nät eller i tyg.

Den hängmatta som är lättast att sköta om, det är den som kommer utan spridare. Den kan du enkelt tvätta i din tvättmaskin. Använd ett skonsamt tvättprogram på runt 30°C så väl som ett milt tvättmedel utan blekmedel. 

Om din hängmatta har en spridare, då bör den inte tvättas i tvättmaskinen. För ska du göra det, så måste du allra först ta loss alla de knutar som finns runt spridaren. Det är svårt att göra det och lika svårt att få tillbaka dem! Du kan istället tvätta den för hand i badkaret till exempel.

Om du har en hängmatta i nät, så går det att tvätta den i tvättmaskinen. Men du måste före du stoppar in den där se till att snöra samman hängmattan med ett mindre rep. Annars är risken att den trasslar samman sig och går sönder då den tvättas. Efter du snört samman den så kan du tvätta 30°C och ett skonsamt tvättprogram. Använd gärna ett milt tvättmedel utan blekmedel.

Oavsett hur du tvättar din hängmatta, se till att hänga upp den så att den torkar ordentligt efter tvättningen. Det så att den inte börjar att mögla!